10 års kamp gav 4,3 mio. kr.

Vores klient kom i foråret 2012 til skade ved et trafikuheld, hvor hun blev påkørt bagfra.

På ulykkestidspunktet havde vores klient to job, et hovedjob og et bijob.

Allerede i 2012 blev der indhentet en speciallægeerklæring, der beskriver årsagssammenhæng til uheldet. Der indhentes også en neuropsykologisk rapport i 2013, som beskriver en smertetilstand, og i en yderligere speciallægeerklæring i 2014 beskrives vedvarende nakkesmerter, hovedpine, nedsat hukommelse og træthed m.v. (klassiske piskesmældssymptomer / whiplash).

På baggrund af den speciallægeerklæring sender forsikringsselskabet sagen til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring med henblik på vurdering af méngrad og erhvervsevnetab. I 2017 sender Arbejdsmarkedets Erhvervssikring en udtalelse, hvor méngraden vurderes til 10% og erhvervsevnetabet til 50%.

Forsikringsselskabet forsøger at indhente nye udtalelser fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, men Arbejdsmarkedets Erhvervssikring fastholder méngrad på 10% og erhvervsevnetab på 50%.

Det skal bemærkes, at tilbage i 2014 stoppede forsikringsselskabet udbetalingen af tabt arbejdsfortjeneste til vores klient. Det betød, at hun ikke havde råd til at sidde i det hus, som hun boede i sammen med sit barn, og huset gik derfor på tvangsauktion.

Sagen blev i 2017 indbragt for retten, og Retslægerådet kom med en udtalelse i sagen i 2019. Retslægerådet udtalte, at der er årsagssammenhæng.

Det var forsikringsselskabet ikke tilfreds med, og sagen blev derfor sendt til Retslægerådet på ny. Retslægerådet besvarede nye spørgsmål i sagen i februar 2021 og Retslægerådet fastholdte, at der er årsagssammenhæng.

Forsikringsselskabet ønskede herefter igen en udtalelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring omkring méngrad og erhvervsevnetab. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring fremkom i marts 2024 med udtalelse, der igen fastsatte méngraden til 10% og erhvervsevnetabet til 50%, fuldstændig som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring også havde vurderet ved første udtalelse tilbage i 2017.

Der blev herefter indgået forlig i sagen, hvor vores klient ikke ønskede at gå på kompromis med noget som helst, da hun var meget skuffet over, at forsikringsselskabet undervejs ikke har villet tro på hende og i øvrigt var skyld i, at hendes hus gik på tvangsauktion.

Efter forhandling accepterede forsikringsselskabet at betale det samlede opgjorte krav inklusiv renter i alt kr. 4,3 mio. kr.

Det kan altså godt svare sig at være vedholdende og fastholde sit krav.