Erhverv

Generationsskifte og virksomhedsoverdragelse

For mange virksomhedsejere er virksomheden et livsværk, der er bygget op over et langt arbejdsliv.

Værd at vide om generationsskifte og virksomhedsoverdragelse

Når en virksomhedsejer overvejer at trække sig tilbage, er det derfor ofte et stort ønske, at virksomheden kan fortsætte sit succesfulde liv gennem enten et generationsskifte eller en virksomhedsoverdragelse. Begge dele kræver imidlertid skarp omtanke og god planlægning.

Et vellykket generationsskifte er altid tilrettelagt i god tid og gennemføres i overensstemmelse med såvel den ældre generations forståelse for, at virksomheden må forny sig, som den unge generations respekt for de værdier, der har drevet virksomheden frem gennem mange år. Et succesfuldt generationsskifte kan med fordel gennemføres over en periode, så virksomheden og dens medarbejdere ikke oplever overgangen som en revolution, men derimod som en naturlig proces, hvor stafetten gives videre til den unge generation.

 

Samarbejde er vejen frem

Det kræver imidlertid, at overdragelsen sker i et tæt samarbejde mellem den ældre og den yngre generation og i samarbejde med de af virksomhedens tillidspersoner, der kan sikre mod fx utilsigtede skattemæssige eller driftsmæssige konsekvenser. LRP har solid erfaring med generationsskifte og virksomhedsoverdragelse og står klar med de råd og den vejledning, der styrer din virksomhed sikkert gennem processen.

Har du spørgsmål vedrørende

Generationsskifte og virksomhedsoverdragelse?

Kontakt LRP i dag

LRP - Advokat (L)

Andreas Karoff

Advokat (L)

D79 25 30 02

M40 89 36 68

LRP - Advokat (H) og partner, mediator

Jens Glavind

Advokat (H) og partner, mediator

D79 25 30 06

M40 97 20 75

LRP - Advokat

Louise Reuss Boesen

Advokat

D79 25 30 58

M42 66 70 34

LRP - Advokat (H) og partner

Ole Møller Jespersen

Advokat (H) og partner

D79 25 30 11

M40 45 39 55