Privat

Voldsoffer

Har du været udsat for overfald eller andre former for fysisk eller psykisk vold, kan du i mange tilfælde søge erstatning herfor. Uanset om du har efterfølgende gener eller ej, hører overfald og vold nemlig under de kategorier, som man i Erstatningsnævnet kan blive tilkendt erstatning for. Det kan dog være en kompliceret proces at skulle føre en sag ved Erstatningsnævnet, og af den grund anbefaler vi hos LRP altid, at du kontakter en erstatningsadvokat, som kan hjælpe dig med at holde overblik over din sag.

Hos advokatfirmaet LRP i Horsens har vi mange års erfaring med at føre erstatningssager, og skal du søge erstatning, som følge af at have været udsat for vold eller overfald, er du dermed i trygge hænder hos os.

Betingelser for erstatning

Der er naturligvis en række betingelser, som din sag skal opfylde, hvis du skal være berettiget til erstatning. Først og fremmest er det et krav, at overfaldet er blevet anmeldt til politiet senest 72 timer efter, at forbrydelsen skete. Der er dog særlige undtagelser til denne regel, for eksempel ved seksualforbrydelser, og er du i tvivl, kan du altid kontakte LRP, og få hjælp.

Derudover er det et krav, at der rejses et erstatningskrav imod skadevolderen i forbindelse med straffesagen, og at du har ansøgt Erstatningsnævnet om erstatning inden 2 år. Fristen på 2 år regnes fra det tidspunkt, hvor forbrydelsen blev begået, tidspunktet for dommen i straffesagen eller tidspunktet for politiets afgørelse om at afslutte sagen. 

Det er også et krav, hvis du skal have udbetalt erstatning, at overfaldet var så alvorligt, at det kan kategoriseres som enten en overtrædelse af straffeloven, lov om tilhold eller en overtrædelse af opholdsforbud eller bortvisning. Er der tale om en sag, hvor du har været udsat for enten vold eller grov vold, vil dette krav dog stort set altid være opfyldt.

Udover ovenstående er det også meget vigtigt, at du husker at oplyse Erstatningsnævnet om, hvis du har lidt nogen særlig skade som følge overfaldet. Det kan for eksempel være, hvis du er blevet syg efter overfaldet eller har haft andre gener. I så fald er det vigtigt, at du går til egen læge og får dokumentation på dette, da erstatningsbeløbet som regel bliver større, jo større indflydelse overfaldet har på din videre livskvalitet. Hvis der under overfaldet er sket betydelige skader på nogle af dine personlige ejendele, kan det også være muligt at få dette dækket.

Det er vigtigt at understrege, at der naturligvis er mange små tilføjelser og undtagelser til ovenstående betingelser, som kan medvirke til, at erstatningen enten bortfalder eller øges. Erstatningssager kan være yderst komplicerede rent juridisk, og skal du søge erstatning via Erstatningsnævnet for vold eller overfald, er det derfor en god idé, at du sørger for at have professionel advokatbistand. Hos LRP vil vi repræsentere dig fra start til slut i din erstatningssag, og vi tilbyder desuden at bistå dig i en eventuel straffesag mod gerningsmanden.

Kan gerningsmanden ikke findes?

Er du blevet overfaldet eller udsat for vold af en ukendt gerningsmand, som ikke kan findes, er du i langt de fleste tilfælde stadig berettiget til erstatning fra Erstatningsnævnet. Så længe du husker at anmelde overfaldet til politiet inden for 72 timer, har du nemlig mulighed for at få din sag behandlet og afgjort i Erstatningsnævnet. Har du spørgsmål til en erstatningssag med ukendt gerningsmand, er du mere end velkommen til at kontakte LRP for råd og vejledning.

Kontakt LRP, og få hjælp til din erstatningssag

Har du spørgsmål til en erstatningssag, eller er der andet, vi kan hjælpe med? Så er du mere end velkommen til at kontakte LRP allerede i dag. Vores erfarne advokater sidder klar med vejledning og støtte og kan svare på alle dine spørgsmål vedrørende erstatningssager. Vi tager gerne et uforpligtende kig på din sag, og vurderer vi, at sagen kan føres videre, vil vi repræsentere dig gennem hele sagen. Dermed er du sikret, at du i sidste ende vil få udbetalt præcis det erstatningsbeløb, som du er berettiget til. Vi ser frem til at høre fra dig.

Har du spørgsmål vedrørende

Voldsoffer?

Kontakt LRP i dag

LRP - Advokat (L)

Annette Bendixen

Advokat (L)

D79 25 30 45

M92 82 30 45

LRP - Advokat (H)

Svend Aage Helsinghoff

Advokat (H)

D79 25 30 18

LRP - Advokat (L) og Partner

Theresa Dam Andersen

Advokat (L) og Partner

D79 25 30 33

M24 94 96 87

LRP - Advokatsekretær

Ann-Mari Meincke

Advokatsekretær

D79 25 30 25

LRP - Advokatsekretær

Christina Larsen

Advokatsekretær

D79 25 30 36

LRP - Advokatsekretær

Dorthe Rix

Advokatsekretær

D79 25 30 30

LRP - Advokatsekretær

Malene Vedel

Advokatsekretær

D79 25 30 40

close

Har du spørgsmål vedrørende Voldsoffer ?

Skriv til os her, og vi kontakter dig helt uforpligtende.

Jeg har læst og accepterer LRP´s privatlivspolitik, og giver samtidig  tilladelse til at LRP må kontakte mig.