Vold i ægteskabet

LRP Advokater har hjulpet en kvinde med at blive i Danmark efter skilsmisse med sin mand. 


Kvinden var blevet familiesammenført med sin mand her til landet, og havde boet her i 3 år. Ægteparret havde været lykkelige det første år, men herefter havde manden fået en skade, der resulterede i, at han var sygemeldt fra sit arbejde. Han udviklede et alkoholmisbrug og udøvede jævnligt vold mod hustruen. Hun forsøgte flere gange at få ham til at søge hjælp, men volden blev værre, og hun endte til sidst med et hospitalsophold til kvinden. 


Kvinden ville gerne søge skilsmisse, men hun var bange for at miste sin opholdstilladelse, eftersom hun ved at blive skilt ville miste sit opholdsgrundlag, og hun søgte derfor hjælp hos LRP Advokater. 


LRP Advokater hjalp kvinden med at blive i Danmark efter skilsmissen, da der gælder særregler, når der foreligger vold i nære relationer, og hun kunne således bibeholde sin opholdstilladelse og har nu et selvstændigt opholdsgrundlag i Danmark. 


Står du, eller en du kender, i en lignende situation, er du/I velkommen til at kontakte advokatfuldmægtig Frederikke Skaaning Steffensen på 79 25 30 00 eller fss@lrp.dk for en drøftelse.