Regeringen har fjernet anlægsloftet i 2020 for kommuner og regioner.

Skrevet af

Regeringen har som et af de nyeste tiltag, valgt at fjerne anlægsloftet for 2020. Aftalen er indgået mellem regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening.  Anlægsloftet er en grænse for, hvor mange penge kommunerne og regionerne må bruge på renoveringer, nybyggerier mv., som et tiltag for at undgå overophedning af økonomien. Fjernelsen af anlægsloftet betyder dermed, at kommuner og regioner nu kan fremrykke flere af deres byggeprojekter til i år, som et forsøg på at holde gang i byggebranchen, og dermed holde hånden under dansk erhvervsliv under cornoakrisen.

Såfremt kommunerne udnytter aftalen fuldt ud, og dermed fremrykker projekterne vurderes det af KL, at der er tale om investeringer for 2,5 milliarder kroner i år.

Danske Regioner har ikke noget konkret tal, da det er sværere for regionerne at sætte gang i store renoveringsprojekter under de nuværende omstændigheder på hospitalerne.

Ud over fjernelse af anlægsloftet vil folketinget også give en håndsrækning til de virksomheder, der leverer varer til kommuner og regioner. Det er derfor også besluttet, at kommunerne fremrykker betalinger for op mod 5 milliarder kroner, mens regionerne fremrykker betalinger for 1,5 milliarder kroner.

 

Det er alt sammen initiativer, som forhåbentlig kan hjælpe erhvervslivet og bevare arbejdspladser, samt holde gang i økonomien under krisen.

 

Fjernelsen af anlægsloftet sætter gang i udbuddene, og såfremt du sidder med spørgsmål til denne proces – hvad enten du er leverandør/entreprenør eller udbyder, så kan vi hos LRP kontaktes for sparring.

 

Kontakt Susanne Bak Lerke, erhvervsjurist

Mail sub@lrp.dk

Tlf: 92153031